Пътна полиция в Разград стартира акция "Зима" от 1 ноември

By 30 Октомври 2017 Прочетена 2106 пъти 0

От 1 ноември в Разград стартира традиционната акция "Зима" на Пътна полиция.

Тази година кампанията ще протече на три етапа, като целта е да се намали общият брой пътнотранспортни произшествия и да се заостри вниманието на водачите при есенно-зимните условия върху няколко пункта.

аране с подходящи зимни гуми, изправни стъклопочистващи и умивателни устройства, изрядни светлини, зимна поддръжка на автомобилите. Ще бъдат правени проверки и налагани санкции в случай на неизрядност на автомобилите. ОД на МВР предупреждава водачите, че с настъпването на есента продължителността на деня намалява, променят се температурите, по пътищата се появяват усойни участъци, което като цяло усложнява пътната обстановка, поради което водачите трябва да следват изискванията за каране при зимни условия.", разясни началникът на група "Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност към ОДМВР - Разград ст. инсп. Димитър Александров.

Като цяло статистиката на Областната дирекция на полицията в Разград сочи намаляване на общия брой на произшествията. От началото на тази година на територията на дирекцията са станали 359 пътно-транспортни произшествия, като през 2016 те са били 454.

а тази година от общия брой ПТП 84 са тежки, като през миналата година тежките ПТП са били 120. От началото на годината загиналите при ПТП са 10, срещу 22 през миналата година.", допълни Александров.

Най-много катастрофи в Разградска област са станали заради нарушения на водачите - 340 от общия брой пътно-транспортни произшествия. Грешки на пешеходци са предизвикали два тежки инцидента от началото на годината досега.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net