fbpx

Пътните полицаи в Разград установили почти 1000 нарушения за по-малко от седмица

By 07 Март 2023 Прочетена 410 пъти 0
Пътните полицаи в Разград установили почти 1000 нарушения за по-малко от седмица Пътните полицаи в Разград установили почти 1000 нарушения за по-малко от седмица снимка: КИС 13

935 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 27 февруари до 5 март 2023 година в Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 427 фиша и 58 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани трима пешеходци.

Установен е един шофьор, седнал зад волана след употреба на алкохол. Концентрацията при него е била под 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите и в два – употребата на наркотични вещества.  

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

През посочената седмица са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия, при които 11 души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 2 до 6 март на територията на ОДМВР-Разград се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици, неправоспособност“. В хода на акцията са проверени 774 превозни средства и 952 лица. Извършените проверки за алкохол и наркотични вещества са 89. За установени нарушения на място са съставени 224 фиша и 44 акта. При контролната дейност са засечени шестима неправоспособни водачи и са връчени 7 електронни фиша. 184 нарушения на скорстните режими са установени в населено място, други 122 – извън населените места.

От 6 март стартира операция „Обезопасителни колани, детски обезопасителни системи и каски“ по линия на ROADPOL. Проверките продължават до 12 март.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net