fbpx

Подават сигнал до прокуратурата срещу предишното ръководство на Община Разград /ВИДЕО/

By 12 Ноември 2020 Прочетена 1221 пъти 0

Подават сигнал до прокуратурата в Разград за безстопанственост на предишното общинско ръководство.

Това обяви на пресконференция кметът Денчо Бояджиев. Става дума за нарушения при изпълнението на проекта за паркоустрояването на най-големия жилищен комплекс "Орел" в периода 2016-2018 година.

Кметът на Разград Денчо Бояджиев е изискал проекто-документацията за реализацията на проекта, а след това по надлежния ред е извършена проверка. От нея става ясно, в частта за зелените зони, са били засадени стотици дървета и други растителни видове в неподходящ период.


Установено е, че растителността е изсъхнала напълно най-вече поради това, че декоративните видове са били засадени заедно с контейнерите, а дървесните широколистни видове просто са били забучени като камуфлаж без корани.

Щетата за община Разград възлиза на 43 хил. лв. Не е извършен надзор на тази дейност, надзорниците просто са прибрали парите, като са си затворили очите за извършеното безумие, което е гавра с жителите на комплекс "Орел", с чиито пари се плащат санкциите по реализацията на този злополучен проект и сега общината трябва от средствата на своите жители да остави растителност, за да се премахне грозната гледка. Общинското ръководство, заедно с директора на "Паркстрой" е документирало по надлежния ред констатираните факти, като незабавно до Окръжна прокуратура ще бъде подаден сигнал за безстопанственост.

категоричен бе кметът Денчо Бояджиев

До момента за реализацията на проекта за жилищен комплекс "Орел", заради предишното ръководство на общината вече са наложени санкции в размер на 550 хил. лв, както и за неправомерното възлагане на обществената поръчка.

Цялата пресконференция с отчета на първата година от управленския мандат на Денчо Бояджиев може да видите ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 12 Ноември 2020 19:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.