Полицията в Разград отново с акция срещу неправилното паркиране

By 05 Януари 2018 Прочетена 1588 пъти 0

Поредна специализирана полицейска операция срещу неправилното паркиране се проведе днес в Разград.

Нарушителите, които бяха засечени в района на кръговото движение в централната градска част и около пазара, бяха санкционирани по надлежния ред. Практиката показва, че шофьорите предпочитат да платят фиш, но да паркират там, където са успели да намерят място.

7 специализирани акции за неправилно паркиране са провели през декември от Районното полицейско управление в Разград. Съставени са 570 фиша и 26 акта.

Гл. инспектор Диан Георгиев, началник на РПУ на МВР - Разград определи днес пред журналисти неправилното паркиране като един проблем в града, който, въпреки активната дейност, не е решен. Наблюденията сочат, че когато има полицейски патрулки, неправилно паркираните коли изчезват, а когато няма патрули, нарушенията са много повече.

Местата в града, където най-често е констатирано нарушението неправилно паркиране, са районите около улица "Паркова", около кръговото кръстовище, бул. "България", ул. "Искър", ул. "Кирил и Методий". Също така полицейските служители редовно съставят фишове и актове на неправилно паркирани водачи в района на пазара и на сградата на НАП, около сградата на театъра, също критични точки са улиците край някои най-посещавани заведения. Много са и нарушенията по улиците "Марица" и "Арда".

През миналата година  само Районното управление на МВР в Разград е съставило общо 3923 фиша и акта. Причина за липсата на резултат въпреки усилената дейност по проблема е ниската стойност на санкцията - 20 лв, но така е решил законодателят, коментира още началникът на РПУ.

Специализираните полицейски операции срещу неправилното паркиране в Разград се провеждат всеки понеделник и петък.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net