Полицията в Разград започна специализирана полицейска операция за пътна безопасност

By 11 Юни 2021 Прочетена 2053 пъти 0
Полицията в Разград започна специализирана полицейска операция за пътна безопасност Полицията в Разград започна специализирана полицейска операция за пътна безопасност снимка: КИС 13 / архив

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението ще се проведе на територията на Областната дирекция на МВР в Разград от днес до 26 септември.

Засиленият контрол на движението по пътищата ще се осъществява във връзка с предстоящия туристически летен сезон.

В разгара на летния сезон на територията на ОДМВР - Разград се очаква значително повишаване на автомобилния трафик, основно по път І-2 /Русе - Варна/.


За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Специализираната полицейска операция ще се провежда в периода от 11 юни до 26 септември по пътищата от първи и втори клас, както следва: петък – от 14:00 до 21:00 часа, събота – от 08:00 до 14:00 часа, неделя – от 14:00 до 21:00 часа. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Юни 2021 13:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net