ВИДЕО: Полицията в Разград засилва контрола по пътищата за началото на учебната година

By 14 Септември 2021 Прочетена 1786 пъти 0

Традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!" се провежда за поредна година в Разград.

Периодът от 15 до 22 септември е обявен за Седмица на детската пътна безопасност под надслов "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!".

За първия учебен ден, е извършен оглед на сигнализацията със знаци и маркировка, уличното осветление и обезопасеността на входовете на всички детски и учебни заведения в областта.

Актуализират се и начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на МВР. На директорите на детски градини и училища се предоставят актуални списъци с имената и телефоните на полицейските служители, обслужващи съответната територия, съобщиха на брифинг от областната дирекция на МВР.


За периода от 01 юни до 31 август тази година на територията на област Разград са настъпили 4 пътнотранспортни произшествия с участието на деца до 17-годишна възраст.

През тази година в областта се наблюдава подобряване на пътно-транспортната обстановка, отчитат още от Областната дирекция на МВР.

Вижте повече подробности във видеото.

Повече данни пък може да видите в КИС 13 ПЛЮС +

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 14 Септември 2021 17:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net