Предлагат изграждането на кръгово движение на натоварено разградско кръстовище

Заради опасно кръстовище с много инциденти предлагат изграждането на кръгово движение в района на бул. "Априлско Въстание" и ул. "Странджа" в Разград. Предложението е на общинския съветник Калоян Монев.

В мотивите е посочено, че на това място стават много катастрофи, в някои случаи и със загинали. Според общинския съветник, най-малкото което би могло да се направи е да се монтира видеонаблюдение.

Предложението вече е било разгледано на заседание на постоянната комисия по транспорт и е било препратено за становище до общинската администрация. Съветниците от комисията са счели, че най-добрият вариант би било кръгово движение, но технически и финансово това щяло да бъде трудно изпълнимо.

Проблемът с това кръстовище бе на вниманието на местната власт и през предишния управленски мандат. След посещение на място на специалисти, бяха направени анализи и бе поставено осветление на пешеходните пътеки.

Според някои съветници, кръстовището ще остане рисково дори при изграждане на кръгово движение, тъй като точно в тази транспортна точка шофьорите не спазвали указанията на светофарната уредба. Затова някои експерти смятат, че трябва да се обмислят и варианти за засилване на контрола върху поведението на шофьорите.

По въпроса се очаква становището на общинска администрация.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net