ВИДЕО: Предлагат Община Разград да предостави дървесина от своя фонд на общински структури и социални групи

Общината в Разград да предостави дървесина от своя горски фонд за общински структури и социални групи през следващия отоплителен сезон.

Това предлага в докладна записка кметът Денчо Бояджиев. Тя ще бъде разгледана и гласувана на предстоящото на 28 февруари заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 13:30 часа.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Съгласно постъпилите към момента заявки, потребностите от дървесина на общинските структури и социални групи са в размер на над 1400 кубически метра общ обем. Добивът и доставката на това количество не надхвърля приетия и одобрен годишен план за ползване на дървесина от общински горски фонд за 2023 година и е възможно да бъде осигурено от Общинско предприятие "Разградлес", предлага кметът Денчо Бояджиев.

По-голямата част от обектите, които ще получат дървесина, са в селата на общината. За детски градини се предвиждат 285 куб.м., а за училища – 110. За кметствата в населените места се предлагат 350 куб.м., за социални структури - 20 куб. м., за общински обекти – 184 куб.м., за читалища – 106 куб.м., и за пенсионерски клубове – 97 куб.м. дървесина.

В списъка са още Църкви и мюсюлмански храмове, както и военно-инвалиди и военно пострадали, които ще получат 100 куб.м. дървесина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 17 Февруари 2023 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net