Приемат девиз на Разград по случай 140 години от Освобождението на града

By 16 Януари 2018 Прочетена 1751 пъти 0

Ще приемат девиз на Разград по случай 140 години от Освобождението на града от османско владичество.

Предложението е на инициативен комитет от граждани.

В докладната записка с вносител кмета на Общината д-р Валентин Василев е посочено девизът да бъде цитат от писмото на Левски до Сливенския революционен комитет от 4 април 1872 година – "дързост и постоянство". Изразът макар и кратък, е съдържателен и символичен завет на Апостола на Свободата и е подходящ за вграждане в герба на град Разград, се казва в докладната записка. Освен това резултатите от публикувана анкета сочат, че цитатът от писмото на Васил Левски е подкрепен от над 94% от гласувалите, като не са постъпили други предложения за девиз.

На тържественото заседание на Oбщинския съвет на 26 януари, ще се гласува още една номинация за почетен гражданин на Разград.

След писателя Иван Джебаров, за удостояване с почетното звание е предложен и маестро Красен Иванов, който е ръководител на Разградската филхармония "Проф. Димитър Ненов". В докладната записка се посочва, че Красен Иванов има  съществен принос за издигането и утвърждаването на престижа на Разград в страната и чужбина, като едно от средищата на българската музикална култура и симфонично и хорово изкуство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net