ВИДЕО: Производители на ягоди и малини блокираха пътя Разград - Търговище в знак на протест

Производителите на ягоди и малини днес излязоха на мирен протест на кръговото кръстовище до село Трапище.

С машини и жива сила те блокираха пътя Разград - Търговище за близо час, изразявайки недоволството си от увеличението на цената на водата за 2023 година. Исканията им бяха подкрепени и от производителите на плодове и зеленчуци, както и от зърнопроизводителите.

Протестиращите земеделци искат цената на водата за поливане да е  като през миналата година. Според тях за 2023 година тя е увеличена с 300% в сравнение с предишната.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Айхан е собственик на 450 дка ягодоплодни култури в района на гр. Лозница. Той е силно притеснен, че поливният сезон е в близките дни, а цената на водата е много висока.

Според производителите, ако не се вземат мерки за намаляване на цената на водата за поливане, произведената от тях продукция ще бъде по-скъпа около един лев спрямо миналата година.

Протестите им ще продължат докато Министерството на земеделието не им представи писмена заповед за намаление на цената на водата.

Екипът ни изпрати запитване за становище и до Напоителни системи, но до момента на разработване на репортажа отговор не беше получен.

Вижте повече от протеста във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Март 2023 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net