Проведе се 7-то издание на фолклорния фестивал "Капанска китка"

By 30 Май 2016 Прочетена 1116 пъти 0

Самодейци от 20 състава за народни хора танцуваха на сцената на Общинския културен център в Разград по време на седмото издание на Националния фестивал "Капанска китка".

Близо 7 часа продължиха изявите на участниците, като в надиграването се включиха състави от 15 града.

Организатор на фестивала беше танцов клуб "Абритус" от Разград при читалище "Бузлуджа 2010". Проявата се състоя под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.

По регламент всеки клуб се яви два пъти на сцената с по две хора.  

Голямата награда на кмета на Разград бе връчена на танцов клуб "Възрожденци" от Варна. Те получиха и ваучер от 500 евро. Призът бе връчен от председателя на Общински съвет - Разград Надежда Радославова, която поздрави участниците за отличното представяне.

С първа награда в групата от състави с над 30 участници бе удостоен клуб "Хорце" от Пазарджик, а при тези в категорията под 30 бе отличен фоклорен клуб „Търновска царица“.

Връчен бе и призът "деец на културата на годината" на Емилия Русева, която е един от ръководителите на танцов клуб "Абритус".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.