Разград е готов за идването на Баба Марта /ВИДЕО/

By 26 Февруари 2021 Прочетена 1894 пъти 0

Разград посреща подобаващо дългоочаквания пролетен празник Първи март.

36 са заявленията, подадени в община Разград от желаещи да се включат в традиционните продажби. Щандовете са разположени на два базара в града.

28 от производителите на червено-белите символи на пролетта продават на площад "Момина чешма", известен като "Ларгото", а останалите 8 – пред ДКЦ-1. Разградските майстори на мартеници са вложили много въображение и оригиналност в изработените пролетни артикули. В някои от тях са вплетени цветовете на националното знаме.


Служители на Общинско предприятие "Паркстрой" пък направиха градската украса за традиционния български празник Баба Марта. В червено-бели цветове са "облечени" няколко дървета в южния парк в ЖК "Орел", както и до новопоставената беседка до кръстовището на улиците "Странджа" и "Велес".

Възпитаници на Центъра за работа с деца от Школата по изобразително изкуство окачиха мартеници по клоните на Дървото на Европа в зелените площи в централната градска част. Те получиха бяла и червена прежда от общинско предприятие "Паркстрой" и изработиха пролетните символи, в които като мотиви присъстват българското знаме и камилчената китка.

Други обекти за украса са ул. "Васил Левски", градинката до Прокуратурата, пространството около паметника на Майстор Манол и още много посещавани места в централната градска част.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Февруари 2021 14:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net