ВИДЕО: Разград е сред малкото общини, присъединили се към Мисията на ЕС за адаптация към изменението на климата

By 13 Януари 2023 Прочетена 612 пъти 0

Община Разград е сред десетте български общини, присъединили се към Мисията на Европейския съюз за адаптация към изменението на климата.

В тази връзка, Общината работи активно за реализацията на инициативи в областта на екологията, в това число разработване на инвестиционна концепция за изграждане на водородна индустриална зона. 

Една от целите на Мисията е проблемите, свързани с адаптацията към климатичните промени, да се представят освен на национално, и на регионално ниво. В Европейския съюз, Хартата е подписана от над 250 общини, от тях 150 ще бъдат подкрепени за съвместно създаване на визия и разработване на решения за необратима адаптация към климатичните промени.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В 75 от най-уязвимите региони ще бъде подпомогнато внедряването на демонстрационни модели за адаптация. На първоначален етап подкрепата е свързана с техническа помощ и обмяна на опит.

Предвижда се да се разпределят 120 милиона евро грантово финансиране за реализиране на демонстрационни проекти и природно-базирани решения в областите: земеделие и горско стопанство; критична инфраструктура и рискове за здравето.

Община Разград работи активно за реализацията на инициативи в областта на екологията, в това число разработване на инвестиционна концепция за изграждане на водородна индустриална зона, която е сред първите в страната.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Януари 2023 17:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net