fbpx

Разград отбелязва 3 март с богата празнична програма, КИС 13 ще излъчва на живо от площад "Възраждане"

By 01 Март 2023 Прочетена 911 пъти 0
Разград отбелязва 3 март с богата празнична програма, КИС 13 ще излъчва на живо от площад "Възраждане" Разград отбелязва 3 март с богата празнична програма, КИС 13 ще излъчва на живо от площад "Възраждане" снимка: КИС 13

Разград отбелязва 3 март с богата културно-музикална програма.

Капански ансамбъл-Разград, ДТА”Лудогорче” и малки разградски таланти – певци и рецитатор – ще участват в общоградското тържество за Националния празник Трети март.

То започва в 11:00 часа в петък на площад „Възраждане” с издигане на националния флаг от най-новия носител на званието „Почетен гражданин на Разград” Ремзи Реджеб и акапелно изпълнение на Химна на Република България от Дея Куманова и Надежда Дочева – възпитанички на Адриан Маджаров от Музикална школа „Енджой Мюзик”.

В програмата е включена и специално подготвена за празника танцова музикална сюита „Какви е деца раждала, ражда и сега Българска майка юнашка” в изпълнение на Капански ансамбъл-Разград и ДТА”Лудогорче”.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Петокласникът от ОУ”Н.Й.Вапцаров” Михаил Стоядинов също участва в програмата за Националния празник. Той е един от призьорите в общински конкурс „Аз рецитирам българска поезия”, който се проведе през февруари. На площада Михаил ще изпълни стихотворението „Трети март” от съвременната българска поетеса Кръстина Тодорова.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ще отправи празнично приветствие към жителите на Разград. Част от традиционните ритуали на площада е и поднасянето на венци и цветя пред двата паметника – Мавзолея-костница и Войнишкият паметник.

След края на тържеството в 12:00 часа от площад „Възраждане” към паметника в село Езерче, където се е провела най-голямата в района битка от Руско-турската Освободителна война, тръгва рокерското шествие „Паметта на поколенията”. В него ще участват   мотористите от двата разградски клуба „Лудогорски братя” и „Brothers from hell".

Община Разград кани жителите и гостите на Разград на площад „Възраждане” от 11:00 часа на 3 март да отбележим заедно Националния празник на Република България и 145 години от Освобождението на България.

При дъждовно време в празничния ден програмата ще бъде съкратена в частта й с участие на деца-танцьори.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net