Разград отбелязва днес своя празник

By 28 Януари 2019 Прочетена 1521 пъти 0
По случай деня на Разград се проведе тържествено заседание на Oбщинския съвет По случай деня на Разград се проведе тържествено заседание на Oбщинския съвет снимка: КИС 13

Днес Разград отбелязва своя празник – 28 януари. На тази дата преди 141 години градът е бил освободен от османско владичество.

По случай Деня на Разград се проведе тържествено заседание на Oбщинския съвет. Сред официалните лица бяха народният представител Десислава Атанасова, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, както и гостуващи делегации от двата побратимени румънски града Слобозия и Кълъраш.

Тържествено слово по случай деня на Разград произнесе председателят на Общинския съвет Надежда Радославова. Тя припомни историческите събития преди 141 години, когато е освободен градът и периода на временното руско управление. Приветствие по повод Деня на Разград произнесе и кметът на Общината д-р Валентин Василев.

Народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова също поздрави разградчани по случай празника.

След приветствията, д-р Валентин Василев представи две докладни записки, с които бяха направени три номинации за удостояване със званието почетен гражданин на Разград. Това са проф. д-р Пламен Иванов; спортният педагог, журналист и общественик Здравко Душков и хореографа Здравко Занков, който е дългогодишен ръководител на фолклорен танцов ансамбъл "Разград".

Докладните записки бяха одобрени с пълно единодушие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net