Разград почете 100-годишнината от гибелта на капитан Христо Бърдаров

By 24 Октомври 2017 Прочетена 2082 пъти 0
Официалното честване започна с панихида на площад "Възраждане", която отслужи отец Георги, а след нея бяха поднесени венци и цветя пред Военния паметник Официалното честване започна с панихида на площад "Възраждане", която отслужи отец Георги, а след нея бяха поднесени венци и цветя пред Военния паметник Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев участва днес в събития, свързани със 100 години от гибелта на капитан Христо Бърдаров и почитане на войните от 19-ти Шуменски пехотен полк.

Официалното честване започна с панихида на площад "Възраждане", която отслужи отец Георги, а след нея бяха поднесени венци и цветя пред Военния паметник от градоначалника и председателя на Общински съвет - Разград Надежда Радославова, от народните представители Десислава Атанасова и Денчо Бояджиев, от Областния управител Гюнай Хюсмен и заместниците му, от родственици на капитан Бърдаров, от СОСЗР и др.

В 11:00 часа цветя бяха поднесени пред барелефа на националния герой, след което д-р Василев, Десислава Атанасова и Надежда Радославова участваха в среща в клуба на офицерите, на която присъстваха генерал Златан Стойков – председател на ЦС на СОСЗР, полковник Кирил Парапанов – секретар на централната контролна комисия на СОСЗР и членове на местната организация.

Кметът коментира важността от това да се провеждат подобни чествания, чрез които се възпитава младото поколение на уважение към историята. Д-р Василев отправи поздравителен адрес към близките на героя и към своите съграждани.

"Силни са личностите в нашата история, тежки са делата им, отговорен е заветът им… Разград помни и винаги ще почита младия, безстрашен офицер, участвал във всички битки с 19 пехотен Шуменски полк, показал мъжество и сила като командир на картечна рота.", подчерта градоначалникът на Разград в поздравителния си адрес.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net