ВИДЕО: Реновираха Дома на учителя в Разград

By 10 Ноември 2022 Прочетена 1326 пъти 0

Реновираха Дома на учителя в Разград.

Целта е сградата да се превърне в място за още по-активна, разностранна и пълноценна образователна дейност. 

Знаков елемент за Дома на учителя е комплектът от три нови пейки, разположени в озелененото пространство пред сградата, които са изработени под формата на книги. Средствата за тях са дарени от Синдиката на българските учители и от един от мобилните оператори.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


За пръв път в Разград има подобни художествено и тематично оформени пейки с ликовете на видни български просветители, борци за национално самосъзнание и възрожденци. Това са Кирил и Методий, Паисий Хилендарски, Васил Левски, Христо Ботев, Никола Икономов и Станка Николица Спасо-Еленина.

Целта на Регионалното управление на образованието е Домът на учителя да се превърне в място за още по-активна, разностранна и пълноценна образователна дейност. В него ще се организират квалификации на учители и ще се провеждат обучения. Освен това ще стане и място за съвещания на учители и директори на учебни заведения, както и за срещи между учителски колективи.

Възстановен е и известния бар "Буквар", който дава възможност за много неформални контакти на работещите в образователната сфера.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 10 Ноември 2022 16:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net