След 1 януари спират асансьорите без телефонни устройства в Разград

By 28 Ноември 2016 Прочетена 1566 пъти 0

След 1 януари 2017 година асансьорите без монтирани телефонни устройства в Разград ще бъдат спирани. Това предупредиха от една от основните фирми, които поддържат съоръженията в града.

Съгласно Наредбата за безопасна експлоатация и технически надзор на асансьорите, тези, които нямат разговорни уредби, ще бъдат поетапно спирани от действие. Въпреки че новото изискване е от октомври 2014 година, то все още масово не се спазва. В момента телефони имат само асансьорите в общинската администрация и в още някои обществени сгради в Разград.

Гратисният период, който изтича в края на тази година, най-вероятно няма да бъде удължен, тъй като прегледът за наличието на разговорни устройства ще става едновременно с годишните прегледи на съоръженията, които се правят от надзорните фирми и Агенцията за метрологичен контрол.

Припомняме, че за да бъдат монтирани телефони в асансьорите, общото събрание на етажната собственост трябва да реши от кой телефонен оператор да закупи устройство и СИМ карта. Цената на уредбата заедно с монтажа е около 300 лева. Отделно се плаща месечен абонамент, който варира от 3 до 15 лева.

Устройството се свързва с офиса на поддържащата фирма и при евентуално внезапно спиране, возещият се с едно натискане на бутон ще може да информира за проблема. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net