Стотици се включиха във велообиколката на обектите, обновени с европейски средства в Разград /ВИДЕО/

By 10 Май 2021 Прочетена 1390 пъти 0

Днес за 10-ти пореден път в Разград се състоя колоездачната обиколка на града посветена на кампанията "Дни на Европа в Разград".

Целта на инициативата е да популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Лудогорието.

Колоездачната обиколка на обновени с европейски средства обекти се организира от Областния информационен център, съвместно с Община Разград.

Близо 200 любители на колоезденето от всички възрасти се записаха в тазгодишната инициатива. Колоездачната обиколка се състоя в партньорство с Велоклуб "Пегас", Спортен клуб по колоездене "Спринт", "Разградска велогрупа", Клуб "Зелена стъпка" и Аматьорски отбор "Раздвижи се".


Участваха и организирани отбори от всички училища, филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев", спортни клубове и групи. В обиколката се включиха и у
частваха индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудогорието, без ограничение на възрастта.

Маршрутът на обиколката бе от площад "Независимост" в Разград, откъдето участниците стартираха, до Националния археологически резерват "Абритус", и обратно.

Завършилите пробега получиха талони за участие в томбола, в която наградите бяха четири маркови велосипеда, както и аксесоари и принадлежности за каране на колело, общо 50 броя.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 10 Май 2021 17:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net