fbpx

ВИДЕО: Традиционният панаир на киселото мляко в Разград започва утре /+ПРОГРАМА/

By 21 Юли 2021 Прочетена 1595 пъти 0

Утре започва 19-ото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти в Разград.

Заради пандемията от COVID-19, във вечерната концертна програма от 22 до 24 юли, ще участват състави само от Балканския полуостров, а не от няколко континента, както бе през предишните издания.

По традиция телевизия КИС 13 е медиен партньор на събитието и ще излъчи НА ЖИВО по телевизията и в своите онлайн платформи концертите във всяка от фестивалните вечери.

Откриването на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти е утре от 17:30 часа на площад "Независимост".

Един час по-късно започва конкурсът "Кралица на Панаира на киселото мляко", който ще се проведе пред Туристическия информационен център. В него ще участват представителки на танцовите състави, включени във вечерните концерти. В 19:30 часа започва дефилето на художествените колективи, водено от новоизбраната Кралица и нейните подгласнички. След това, от 20:30 часа и вечерните концерти на гостуващите състави.


Във втория ден от Панаира в Етнографския музей в квартал "Вароша" ще има занимания за децата под надслов "Игрите на баба и дядо". Пак там, но в събота от 11:00 часа малките участници в Панаира ще могат да се включат в обучения "Първи стъпки в занаята".

По време на фестивала около Общинския културен център ще бъдат подредени шатри, на които 70 занаятчии и производители на млечни продукти ще представят своите изделия. Сред занаятите ще могат да се видят произведения на грънчарство, дърворезба, кожухарство, везбарство, бижутерия, металопластика, ковано желязо, иконопис, плетиво, свещолеене и пирография на майстори от различни краища на страната.

Фестивалната програма включва и забавното състезание-щафета "Да правим таратор, а не терор", дефилето на танцовите формации и детския пленер на тема "Панаир на киселото мляко".

Очаква се официални гости на фестивала да бъдат делегации от два от побратимените градове на Разград – румънския Кълъраш и унгарския Сомбатхей.

Във всяка от трите фестивални вечери ще има концертна програма, която телевизия КИС 13 ще излъчва НА ЖИВО по телевизията и онлайн в своите платформи - на 22 и 23 юли – от 20:30 часа, а в събота (24 юли) – от 20:45 часа. Програмата на фестивала ще завърши с огнено шоу и фойерверки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 21 Юли 2021 15:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net