Условна присъда и 4 години изпитателен срок за служителка на ДАИ в Разград

By 10 Юни 2016 Прочетена 1465 пъти 0

Окръжният съд в Разград постанови условна присъда за бивша служителка на автомобилната инспекция.

38-годишната Десислава Трифонова бе осъдена по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Разград за длъжностно престъпление с цел облагодетелстване с вредни последици за над 49 хиляди лева. Съдът постанови условна присъда от 4 години лишаване от свобода, която, заради съкратения съдебен процес и признаване на вината от подсъдимата, бе намалена на 2.8 години с 4-годишен изпитателен срок за извършените две престъпления.

Става дума за престъпление по служба, извършено като продължаващо деяние и представляващо особено тежък случай, а второто престъпление е противозаконно обсебване на парични средства, платени от водачи на МПС за издаване на удостоверения за превоз на товари.

Съдът отсъди и глоба от 400 лв за извършено преди 2 години друго престъпление, по което Десислава Трифонова е била осъдена. При вътрешноведомствена проверка в автомобилната инспекция е било установено, че липсват документи и разписки за внесени суми за издаване на карти за квалификация, за дигитален тахограф и карти на водачи, които превозват опасни товари. В задълженията на подсъдимата влизало приемане на заявления за тези документи, които били придружавани от вносни бележки за платени такси по банков път.

В периода от 1 януари до 31 август 2013, с цел да набави за себе си имотна облага, поради семейни проблеми Десислава Трифонова нарушила служебните си задължения, с което причинила значителни вредни последици на стойност 49 110 лв. Сумата представлява взети на ръка такси за издаване на документи на водачи на МПС , които тя не внесла по банковата сметка на автомобилната инспекция. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net