В галерията в Разград показват фотоизложба от побратимения румънски град Кълъраш

By 07 Декември 2018 Прочетена 1588 пъти 0
Изложбата бе организирана по предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин Изложбата бе организирана по предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин снимка: КИС 13

Фотографска историческа изложба от побратимения на Разград румънски град Кълъраш бе открита днес в художествена галерия "Проф. Илия Петров".

Сред официалните лица на събитието бяха експерти от дирекция "Култура, спорт, туризъм" в Община Разград, заместник-областният управител Евгени Драганов и представители на Военното окръжие.

Изложбата бе организирана по предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин с писмо до градоначалника на Разград д-р Валентин Василев.

Експозицията съдържа 29 фотоса с изображения на монументи и произведения на изкуството, издигнати в памет на загиналите в Първата световна война от Област Кълъраш. Те са дело на румънски скулптори, известни със своята работа в тази област. Всички паметници и възпоменателни произведения са обозначени със символ върху карта. Фотосите са допълнени с възпоменателни надписи, припомнящи подвизите на героите.

Гостуването на изложбата се провежда въз основа на подписаното споразумение между общините в Румъния и България, като част от културния обмен на побратимените градове. По тази линия през следващата година е планирано гостуване на Разград в Кълъраш.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 07 Декември 2018 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net