fbpx

В Художествената галерия в Разград откриха изложба, посветена на Илия Бешков

By 08 Януари 2019 Прочетена 1132 пъти 0
Експозицията може да се види до края на януари Експозицията може да се види до края на януари снимка: КИС 13

В Разград откриха изложба, посветена на Илия Бешков.

Експозицията, която е подредена в художествена галерия "Проф. Илия Петров", е насочена към младите ценители на изкуството.

Майсторът на илюстрацията Илия Бешков е представен в изложбата с творби от цикъла "Хитър Петър", разкриващи част от народопсихологията на българите.

В представените илюстрации се вижда многообразие от техники, изразни средства и теми, като особено място заема хайдушкият епос.

Колекцията от 60 табла включва илюстрации на последователите на Бешков, сред които са Иван Кожухаров, Иван Кьосев, Симеон Венов, Дарина Пенкова и Тодор Цонев. Това са творци, работили над оформлението на български и преводни детски книги, историческа и възрожденска литература, световен епос, поезия и български фолклор.

Гостуването на експозицията е на разменни начала, тъй като през февруари в Плевен ще бъде показано творчеството на разградския художник Максим Цанков. Експозицията ще може да се види до края на януари в Художествена галерия "Проф. Илия Петров".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.