В разгара на епидемяита болницата в Разград остана без инфекционист /ВИДЕО/

By 08 Април 2020 Прочетена 714 пъти 1 comment

Без инфекционист остана многопрофилната болница в Разград в разгара на епидемията от COVID-19.

В цялата страна се търси такъв лекар специалист, на когото ще бъдат предоставени добри условия и заплащане, ако се съгласи да работи в болницата в Разград.

Доскоро лечебното заведение е имало инфекционист, но тя е напуснала, тъй като имала тежки съпътстващи заболявания. В болницата дори е изграден съвет, който да работи по въпроса.


Като цяло по време на епидемията в здравното заведение се е очертала тенденция лекарите да напускат от страх да не се заразят, научихме от МБАЛ "Св. Иван Рилски".

С изключение на този проблем лечебното заведение има готовност за приемане на пациенти с коронавирус. Болницата е оборудвана с 40 легла - 18 от тях са във физиотерапията, а останалите - в инфекциозното отделение. Те разполагат с отделен вход и санитарен възел, определени са и местата за движение на потоците от хора при евентуално настаняване и лечение на болни от коронавирус.

Разпределени са и функциите на специалистите, които ще лекуват пациентите - пулмолог, лекарите в отделението за интензивно лечение и невролозите.


При най-малкото съмнение за коронавирус, се изпращат проби за изследване, като към момента всички тестовеса отрицателни. Няма и наплив на пациенти в болницата, което е добре що се касае до дистанцията и ограничаването на контактите.

Предстои в лечебното заведение да пристигне дарената от братя Домусчиеви апаратура за PCR лаборатория, както и обучаващ екип специалисти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 08 Април 2020 17:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.