В Разград обсъдиха изграждането на Център за жертви на домашно насилие и трафик на хора /ВИДЕО/

By 06 Февруари 2020 Прочетена 1353 пъти 0

Разкриването на Кризисен център за жертви на домашно насилие и трафик обсъдиха в Разград.

Това стана на заседание на оперативен екип на Областния съвет за превенция на домашното насилие. В него участваха представители на Общината, Областната дирекция на МВР, Прокуратурата, Центъра за съзидателно правосъдие и социални институции.

За да стане Кризисният център социална услуга със статут на държавно делегирана дейност, трябва да бъде изготвен обстоен анализ, с който да бъде аргументирана необходимостта от разкриването му. Постигнатия напредък по разкриване на Кризисен център за жертви на домашно насилие и трафик представи зам кметът на Разград Милена Орешкова.

Предстои през март да бъде внесена докладна записка, като Общината има идея да разгледа социалните услуги и да реши дали центърът ще е нова услуга или ще се трансформира по подходящ начин друга съществуваща такава.

заяви заместник-кметът Милена Орешкова


Със средства от фонда на Офиса за военно сътрудничество по програмата за хуманитарна помощ на Посолството на САЩ в България е извършен основен ремонт на сграда в община Разград, която е пригодена за Кризисен център.

Стойността на ремонта е в размер на 254 000 долара, и за да бъде напълно готова за нормалното функциониране на новата социална услуга при разкриването й в момента се търсят средства за оборудване

поясни заместник-председателя на ОСПДН Георги Милков

Освен разкриването на Кризисен център, друг основен приорите на Областния съвет за превенция на домашното насилие е и работата по превенция на агресията в училище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Февруари 2020 16:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net