ВИДЕО: В Разград показват кураторската изложба "Среща на поколенията - Слънце и звезди"

By 20 Септември 2022 Прочетена 662 пъти 0

Kураторска изложба "Среща на поколенията – Слънце и звезди" показват в Разград.

Това е второто издание на експозицията, която е организирана от Общината, Художествена галерия "Проф. Илия Петров" и Съюза на българските художници. 

В изложбата участват 89 автори с общо 150 творби: 122 живопис, 11 графики и 17 скулптури. В произведенията могат да се видят новите тенденции в развитието на изобразителното изкуство и вдъхновението на художниците един от друг въпреки различната им възраст.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Местната управа финансира издаването на каталог с творбите, екземпляр, от който, получиха всички автори, представили се в изложбата. В рецензии към каталога се адмирира идеята различните поколения български художници да се срещат в разградската галерия.

Има възможност творбите да се продават, тъй като няма изискване произведенията да останат за фонда на галерията. Разградските участници в експозицията са Теодор Даскалов, Тодор Тодоров и Деян Михайлов, както и роденият в Разград скулптор Любомир Добрев.

Ценителите на изобразителното изкуство могат да се наслаждават на творбите в художествена галерия "Проф. Илия Петров" до 15 октомври.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 20 Септември 2022 17:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net