В Разград представят утре премиерата на комедията "Парен каша духа" /ВИДЕО/

By 17 Май 2021 Прочетена 1238 пъти 0

В Разград представят премиерата на комедията "Парен каша духа". Спектакълът ще се състои утре на сцената на Театрално-музикалния център.

Режисьор на представлението е Робин Кафалиев, сценарист Христо Христов, а сценографията е на Теодор Даскалов. Това е пиеса, чиято тема е повторяемостта на грешките в живота, като се започне от бита и се стигне до политиката.

Именно поради това знаковата поговорка "Парен каша духа" е в основата на спектакъла.

Идеята за тази тема е дошла от противоречивите послания през пандемията, което обърка и разстрои нормалния живот. Действието се развива в кухня на ресторант - това също има връзка с пандемичните преживявания, защото най-пострадал през този период бе ресторантьорският бранш. Храненето чрез поръчки онлайн по домовете, променените отношения в семействата вследствие на изолацията и карантината, изнервянето на клиентите на заведенията като последица от пандемията - това са акцентите в пиесата.

разказва режисьорът Робин Кафалиев

На сцената любителите на театралното изкуство ще видят актьорските превъплъщения на Робин Кафалиев, Таня Кожухарова, Цветана Благоева, Евгени Стефанов, Иван Иванов и Веселин Борисов.

В пиесата участва и трупа от Естрадната сцена "Назъм Хикмет".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 17 Май 2021 17:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net