ВИДЕО: В Разград се проведе първата за тази година детска академия по безопасност

By 15 Юли 2022 Прочетена 1311 пъти 0

В Разград се проведе първата за тази година детска академия по безопасност.

Тя се организира от Областната дирекция на МВР. Партньори на събитието са Български червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество.

Всяко лято по време на ваканцията в трите смени на полицейската академия минават около 150 деца. Инициативата, превърнала се в традиция през годините, събра под дърветата в Градския парк децата от първа смяна на "Еколято 2022".

Най-атрактивна за малчуганите се оказа срещата с полицейското следово куче и неговия водач, който подробно им разказа за заслугите на четириногия му партньор в полицейското ежедневие. Въпреки че се казва Бонд, кучето по-охотно и бързо изпълнява задачите, когато му викат Бончо.

РЕКЛАМА


Децата, разделени на групи, имаха възможност да преминат през четирите обособени секции.

Експерти от Криминалистичната лаборатория демонстрираха на живо как се снемат пръстови отпечатъци.

В секцията на Пътна полиция присъстващите можеха да видят камерите за видеоконтрол на скоростта, дрегер, таблет, както и оборудването на служебните автомобили. Пътните полицаи разясниха на децата кога законът им позволява да управляват електрически тротинетки, къде е разрешено да става това и как безопасно да карат велосипеди през ваканцията.

В секцията на БЧК младежи-доброволци обясниха правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, а децата сами участваха в демонстрациите.

Служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" показаха на присъстващите оборудването на пожарните автомобили, каските на огнеборците и шланговете за гасене на пожари.

Първата за тази година академия завършиха над 50 деца. Втората смяна ще бъде на 29 юли, а третата - на 12 август.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Юли 2022 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net