Властите в Разград оказват пълнa подкрепа на карантинираните в Ясеновец /ВИДЕО/

By 18 Май 2020 Прочетена 2915 пъти 0

Вече трети ден разградското село Ясеновец е под карантина заради установените там 9 случая на коронавирусна инфекция.

Ситуацията бе обсъдена на заседание на Областния кризисен щаб.

Всички отговорни институции докладваха, че се работи в координация и синхрон по засилване на превантивната дейност срещу разпространението на коронавирус инфекцията на територията на област Разград.


Директорът на РЗИ – Разград д-р Ася Генева запозна участниците в заседанието с предприетите противоепидемични мерки в Ясеновец, във връзка с взетото решение на 15 май на извънредно заседание на щаба за въвеждане на строги противоепидемични мерки в селото. Д-р Генева съобщи, че предстои вземане на проби на 14 лица, на които им е изтекла карантината. Към момента общитя брой на лицата поставени под карантина са 873, от които 7 са от Ясеновец, информира още д-р Генева.

Директорът на ОДМВР – Разград ст. комисар Ивайло Йовчев докладва за организацията на контролно-пропускателните пунктове в село Ясеновец, които проверяват целта на пътуването. Взети са всички необходими мерки с поставянето на бетонни заграждения на обходните пътища и на улици, които излизат на главен път. Пропускателният режим се осъществява със служебна бележка и декларация.

Началникът на РУО – Разград Ангел Петков запозна комисията с организацията, която е направена за провеждане на предстоящите матури. Директорите на училища ще вземат всички необходими мерки за дезинфекция на сградите и осигуряване на предпазни маски и ръкавици на квесторите, служителите на реда ще съдействат да няма струпване на хора и осигуряване на социална дистанция в училищните дворове. На кметовете на общини се възложи да осигурят присъствие на медицински персонал от детските градини и училищата, за съдействие. Областният щаб взе решение, на 20-те ученици от с. Ясеновец, на които им предстоят матури, да им бъдат направени PCR тестове на 30 май.


От своя страна д-р Драмалиев, директор на ОДБХ – Разград сподели, че се следи за стриктно спазване на изискванията към стопанисващите обекти за обществено хранене за прилагане на противоепидемичните мерки.

Щабът възложи на директора на ОДБХ да засили контрола по изпълнение на предприетите противоепидемични мерки в магазините и по-големите търговски вериги, като особено внимание се обърне на търговските обекти в селата Ясеновец и Бърдоква, където има установени случаи на COVID-19.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Май 2020 18:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net