Започва мащабен ремонт на бившия дом "Майка и дете" в Разград /ВИДЕО/

By 09 Юли 2020 Прочетена 1642 пъти 0

Днес в Разград стартира проект за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда общинска собственост и изграждане на Център за работа с деца на улицата.

Стойността на проекта е близо 1 милион лева, които са 100% безвъзмездна финансова помощ, осигурена по Оперативна програма "Региони в растеж". Реновирането на материалната база на бившия дом "Майка и дете" ще подобри както условията за потребителите, така и за персонала в социалната услуга.

РЕКЛАМА:


Кметът Денчо Бояджиев заяви, че ремонтът на сградата е последователна стъпка на Община Разград за развитието на дейности, от които обществото има потребност.

След създаване на подходящите условия и обновяване на материалната база, съществуващата услуга "Център за работа с деца на улицата" ще бъде пребазирана от сегашното си местоположение на втория етаж в корпуси, условно наречени "Блок А" и "Блок Б".


Кметът Денчо Бояджиев и областният управител Гюнай Хюсмен направиха символична първа на обекта.

За да върви успешно работата по проекта, градоначалникът счупи бутилка шампанско в багера на фирмата-изпълнител, а директорът на Центъра плисна менче с вода.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Юли 2020 16:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net