Започват масови проверки за шофиращи след употреба на алкохол и наркотици в Разградско

By 16 Юни 2021 Прочетена 1870 пъти 0
Започват масови проверки за шофиращи след употреба на алкохол и наркотици в Разградско Започват масови проверки за шофиращи след употреба на алкохол и наркотици в Разградско снимка: КИС 13

Масови проверки за употреба на алкохол и наркотици започват от днес спрямо водачите на пътни превозни средства.

Специализираната полицейска операция по безопасност на движението е по линия на ROADPOL и се провежда на територията на ОДМВР - Разград от 16 до 22 юни 2021 година.

През първите пет месеца на годината пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР - Разград бележи влошаване. С близо 20% повече са възникналите произшествия в сравнение със същия период на миналата година. Установени са 72-ма водачи да управляват превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.


В рамките на полицейската операция "Алкохол и наркотици" от 00:00 до 24:00 часа на 19 юни ще се проведе 24-часов маратон за интензивен контрол спрямо водачи, употребили алкохол или дрога.

Пътните полицаи ще проверяват и за правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Юни 2021 10:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net