Затварят Гастроентерологията в МБАЛ - Разград, всички лекари там са с COVID-19

By 30 Октомври 2020 Прочетена 3030 пъти 0
Затварят Гастроентерологията в МБАЛ - Разград, всички лекари там са с COVID-19 Затварят Гастроентерологията в МБАЛ - Разград, всички лекари там са с COVID-19 снимка: КИС 13

Временно затварят гастроентерологичното отделение в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград.

Причината е, че всички лекари, които работят там са с положителни PCR тестове за коронавирус. Има заразени и 4 медицински сестри. Пациентите ще бъдат пренасочвани към други отделения.

В Инфекциозното отделение на болницата броят на местата за настаняване е увеличен и вече има 25 легла, а в отделението по пневмология и фтизиатрия – 20 легла.


В болницата са настанени 6 души, които са в тежко състояние и на обдишване. Цялото отделение за интензивно лечение се мести в урологията, за да поеме пациенти с коронавирус. Там ще има място за още допълнителни 6 легла, на които да бъдат настанявани най-тежките случаи.

В здравното заведение се разкриват още 18 легла, като първо вътрешно става отделение за пациенти с COVID 19. Така общият брой на леглата за болни с коронавирус в лечебното заведение вече е 69. Докато чрез преструктуриране на местата за настаняване може да бъде преодолян недостигът на легла, сериозен остава проблемът с липсата на медицински персонал.


Към момента установените случаи на коронавирус при служители на болницата са 22, като от тях има и хоспитализирани. Гастроентерологичното отделение временно се затваря заради положителни PCR тестове на всички лекари, които работят там. Пациентите ще бъдат пренасочвани към други отделения.

Междувременно областният управител на Разград Гюнай Хюсмен е задвижил процедурата за доставка в многопрофилната болница на мобилен ренгенов апарат за обслужване на пациенти с коронавирус. Водят се и преговари с болница Токуда в София, за възможностите там да се приема повече пациенти от област Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 30 Октомври 2020 17:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net