10 години затвор за мъжа, обрал банка в Русе през 2016

10 години затвор получи обвиняем за обир на банка в Русе, извършен преди близо 4 години.

Мъжът е осъден и да възстанови цялата сума на банката, която възлиза на около 190 хиляди лева.

Припомняме, че престъплението бе извършено на 26 срещу 27 март 2016 година, когато от трезор на банката на ул. "Александровска" изчезнаха пари в различна валута. Бе установена липсата на 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара.


Престъплението е било извършено чрез разрушаване на защитни прегради и използване на технически средства. Подсъдимият и неизвестният му съучастник успели да пробият отвор на външната стена на трезора и да извадят парите през него. След като единият от предполагаемите извършители бе заловен, срещу него бе повдигнато обвинение от окръжната прокуратура в Русе за кражба в особено големи размери, като общата стойност бе оценена на близо 190 хиляди лева.

Съдебното производство протече в 12 заседания, по време на които бяха разпитани десетки свидетели и приети множество експертизи. Окръжният съд в Русе го призна за виновен по всички пунктове на обвинението и му наложи наказание от 10 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 23 Януари 2020 16:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.