25-годишният Теодор Цветков спаси за трети път Богоявленския кръст в Русе


25-годишният Теодор Цветков извади за трети път богоявленския кръст от студените води на река Дунав при Русе.

Преди ритуала по хвърляне на кръста се проведе литийно шествие, което стигна до понтон №2 до Морска администрация. Митрополит Наум извърши богоявленски водосвет, като поръси знамето на почетната рота на Русенския гарнизон, официалните лица и присъстващите за здраве и благополучие.

На днешния празник, призив за единение отправи областният управител на Русе Галин Григоров.


В ритуала по хвърлянето на кръста в река Дунав участваха 11 мъже. Най-младият бе на 20, а най-възрастният - на 48 години, като най-бърз се оказа 25-годишният Теодор Цветков. Той получи халат и 100 лева от кмета на община Русе Пенчо Милков, икона – от областния управител, а митрополит Наум му подари синджирче с кръстче. Теодор вади кръста за трети път в Русе, като има и един успех в Северна Македония.

Младежът е известен с благотворителните си инициативи за подпомагане на различни каузи. Сега той самият търси спонсори, за да може да участва на световно първенство по плуване в ледени води, като за целта са му необходими 2500 лева.

Припомняме, че през 2018 Теодор постави рекорд на Гинес като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Януари 2020 16:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.