67 танка на въоръжение в Българската армия вече са минали заводски ремонт

By 23 Октомври 2019 Прочетена 2045 пъти 0
Това заяви за телевизия КИС 13 военния министър Красимир Каракачанов Това заяви за телевизия КИС 13 военния министър Красимир Каракачанов снимка: БГНЕС

Продължава изпълнението на програмата на военното министерство за извършване на заводски ремонт на всички танкове, за да станат боеспособни.

Това заяви за Новините на телевизия КИС 13 военният министър Красимир Каракачанов. По думите му, в заводите на "Терем" повече от 20 години не била влизала бронирана техника за ремонт, като това се извършвало в работилниците на бригадите.


През последните 2 години обаче, по програмата минали първо 37 танка Т-55, след това още 20, а преди дни от ремонт излезли и 10 танка Т-72, като това предстои да се случи и с останалите танкове, които имат нужда от заводски ремонт.

След това се предвижда, бронираната техника да бъде модернизирана по отношение на прецизност, каза още в Русе Красимир Каракачанов. По този начин, като резултат се очаква с малко средства да придобием по-големи способности като бойна техника в танковите войски.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 26 Октомври 2019 00:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net