fbpx

Академичната общност на Русенския университет се запозна с творчеството на проф. Боян Биолчев

By 11 Март 2016 Прочетена 1143 пъти 0

Десетки студенти и преподаватели от Русенския университет се запознаха с творчеството на проф. Боян Биолчев. На среща-дискусия в Канев център бяха представени всички произведения на автора, с акцент върху книгата „Амазонката от Варое“.

Пред ректорското ръководство на университета и академичината общност, за достойнствата на творбата говори литературният критик и издател Иван Гранитски. Той сподели, че Амазонката от Варое се чете с лекота, заради ексцентричния стил на повествование.

Романът почива върхи сериозни исторически изследвания. В него се представя животът на едно село, което минава ту в ръцете на ромеите, ту на траките, ту на прабългарите. Именно в техните взаимоотношения се дава обяснение за народопсихологията на населението на Балканите, която се е запазила през вековете.

Авторът професор Боян Биолчев, определи произведенията си като тухли от живота, с присъщото му чувство за хумор.

От 2005, когато е написан, романът "Амазонката от Варое" е преиздаван четири пъти с общ тираж над 10 000. През 2006 с тази книга проф. Боян Биолчев печели престижната награда на фондация „Вик” за български роман на годината.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar