ВИДЕО: България и Румъния получават над 200 милиона евро за трансгранично сътрудничество през следващите 5 години

By 07 Март 2023 Прочетена 601 пъти 0

С над 200 милиона евро България и Румъния ще развиват трансграничното сътрудничество през следващите 5 години.

Най-много средства по програмата са предвидени по приоритета за по-зелен регион. Одобреното проектно финансиране надхвърля 86 милиона евро. 

Фокусът ще бъде поставен върху адаптирането към изменението на климата, предотвратяването на риска от бедствия и устойчивостта. Ще се акцентира и върху подобряване на защитата и опазването на природата, биологичното разнообразие и екологосъобразната инфраструктура, включително в градските райони, и намаляване на всички форми на замърсяване.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


25 милиона евро пък са предвидени за подобряване на свързаността, интелигентна и интермодална мобилност на национално, регионално и местно равнище.

Същевременно над 15 милиона евро ще отидат за подобряване на равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в областта на образованието, обучението и ученето през целия живот чрез развитие на достъпна инфраструктура, включително чрез насърчаване на устойчивостта на образованието и обучението от разстояние и в електронна среда.

Повече от 65 милиона евро пък е финансирането за насърчаване на интегрираното и приобщаващо социално, икономическо и екологично местно развитие.

Средства ще бъдат отпуснати и за опазване на природното наследство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Март 2023 19:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net