Чак през април се очаква вторият транш на храните за социално слаби

By 18 Февруари 2016 Прочетена 1310 пъти 0

Най-вероятно през април ще бъде раздаден вторият транш от храните за социално слаби, осигурени от Фонда за европейско подпомагане. С два от основните продукти – олио и захар – обаче все още не се знае какво ще стане, тъй като спечелилите поръчката се отказали от извършване на доставката.

Междувременно се очаква решението на Върховния административен съд, който трябва да се произнесе по обжалваните 16 обществени поръчки за доставка. Именно съдебните процедури забавиха началото на кампанията по раздаването на храните с няколко месеца. Получи се така, че Комисията за защита на конкуренцията уважи жалба на отстранена от тръжната процедура фирма, след което последва обжалване от две фирми и от агенцията за социално подпомагане пред Върховния административен съд. Проведените обществените поръчки за храните за бедните са на стойност 24 милиона лева.

Припомняме, че в Русе вече бяха раздадени 5 продукта – брашно, леща, спагети, конфитюр и компот. С право на хранителна помощ са над 2500 социално слаби русенци. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net