COVID-19 в Спешната помощ в Русе, карантинираха 10 души от Центъра /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

By 02 Юли 2020 Прочетена 6675 пъти 0

10 служители на Спешната помощ в Русе са поставени под домашна карантина заради медицинска сестра с COVID-19.

За това потвърди директорът на ЦСМП д-р Иванка Маринова.

Към момента медицинската сестра е настанена в УМБАЛ "Медика" и е в добро общо състояние. По предписание на РЗИ всички контактни на нея лица са поставени под 14-дневна домашна карантина.

РЕКЛАМА:


Седмицата преди 29 юни медицнската сестра била в отпуска. В първия си ден трябвало да бъде нощна смяна, но в началото на дежурството се оплакала, че не се чувства добре и колегите й са я оставили в центъра, без да я вземат на адреси. 
Тогава общо 11 служители са били на смяна, като останалите 10, въпреки че нямат оплаквания, са поставени под домашна карантина по предписание на Регионалната здравна инспекция. Сред тях има един лекар, петима фелдшери и четирима шофьори.

В Спешната помощ в Русе работят общо около 75 души, без администрацията - медицински лица, лекари и шофьори.


Директорът на Спешната помощ заяви, че заради сериозно намаления състав вероятно ще се създадат затруднения в работата на Центъра. Екипите обаче, въпреки по-високата натовареност, ще се справят и няма да оставят региона без спешна помощ. 
Д-р Маринова увери също, че дезинфекцията в Центъра за Спешна медицинска помощ винаги е била на ниво. Въпреки създалата се ситуация тя е категорична, че нямат нужда от специалисти от други региони и ще се справят със собствени сили.

На този етап директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова отказа да коментира ситуацията, тъй като все още тече епидемиологично проучване.

Тя обаче бе категорична, че разпоредбите на здравните власти са ясни и всички контактни на положителни с COVID-19 лица, се поставят под задължителна карантина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Юли 2020 15:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net