ВИДЕО: COVID щабът в Русе реши: Повече контрол, но без нови мерки. РЗИ отказа да говори

By 13 Януари 2022 Прочетена 1527 пъти 0

Заболеваемостта от COVID-19 в Русенско за 14 дни достигна малко над 796 на 100 000.

Затова засилват контрола за спазването на противоепидемичните мерки в Русе и областта, без да се въвеждат нови ограничения, въпреки че ситуацията в Северен централен район като цяло е сериозна. Това заяви на брифинг областният управител Борислав Българинов след проведено заседание на Оперативния щаб за борба с COVID-19.

Стана ясно, че разходите на болниците за ток, вода, парно, медикаменти, кислород и консумативи са се увеличили от 2,5 до 3 пъти.

Учениците продължават присъственото си обучение, като се тестват един път в седмицата. На този етап са карантинирани 63 паралелки и 1497 ученици в областта.

РЕКЛАМА


Засега в област Русе има достатъчен брой легла и независимо от повечето заболели от началото на годината насам, няма много по-сериозен натиск върху болниците.

По последни данни малко над 63% от леглата за лечение на пациенти с коронавирус са заети. Към момента свободните легла са 143. Едва 7 от тях са реанимационните.

На заседанието на Областния щаб е взето и решение да не се преустановяват операциите и плановият прием в болниците. Обмисля се и разкриването на допълнителни пунктове за ваксинация през почивните дни в Русе.

Вижте повече във видеото.

Целият брифинг пък може да гледате ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 13 Януари 2022 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net