Държавна комисия започва проверка на "картофената нива" на стадиона в Русе

By 30 Август 2017 Прочетена 1423 пъти 0

Държавна комисия ще проверява състоянието на терена на градския стадион в Русе.

Експерти ще установят дали проблемите на терена се дължат на неизправност в дренажната система и настройката на поливната инсталация, както и дали фирмата изпълнител е спазила изискванията на работния проект. От друга страна ще се провери дали поддръжката на терена от страна на общината е според правилата.

Днес по време на брифинг на терена, заместник-кметът на Община Русе Димитър Наков оправда лошото състояние на тревната настилка с некачествено изпълнение от страна на фирмата. Забележки имало и по отношение на дренажната система. Заместник-кметът се оплака също, че системата не можела да гарантира равномерно поливане на терена.

По отношение на твърденията, че Общината не поддръжа тревната настилка, както е по предписание Димитър Наков отговори, че не е получавал указания за това.

Комисията, която ще назначи Министерството на младежта и спорта обаче ще изиска и дневник на операциите по поддръжка на тревния чим и списъка на машините, налични на стадиона за обработка на тревните площи. Ще бъде поискан и графикът на тренировките на клуба, за да бъде проверено твърдението, че футболният клуб е провеждал повече от допустимите тренировки и мачове на терена.

Ще потърсим за коментар и фирмата изпълнител на терена, за да разберем и тяхното становище, за това какво е предизвикало лошото състояние на терена.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net