Държавната и частната болница в Русе влязоха в конфликт заради прекратен договор за съвместна дейност

By 20 Януари 2017 Прочетена 1697 пъти 0

До 14 февруари частната кардиологична клиника "Медика-Кор" в Русе, която извършва съвместна дейност с държавната болница, трябва да освободи помещенията в хирургическия блок.

Тогава изтича 3-месечното предизвестие за прекратяване на договора. От университетската многопрофилна болница заявиха днес на специална пресконференция, че имат готовност веднага да започнат процедурите по инвазивна кардиология за своя сметка, докато сключат договор със здравната каса.

Според юристите в държавната болница, в договора с частната кардиологична клиника е записано кога може да се прекрати. Освен дублирането на дейности, друга причина за прекратяване на договора е срокът за започване на строежа на спешното отделение през юни, което означава че дотогава помещенията трябва да се освободят. 

От частната кардиологична клиника заявиха, че няма как да изпразнят помещенията до 14 февруари и че ще си изкарат договора до юни тази година. 

Припомняме, че вчера Общинският съвет в Русе взе решение да свика Общото събрание на акционерите в умбал с искане да се отхвърли прекратяването на договора с частната клиника. 

Вижте пълен запис от провелата се днес пресконференция на ръководството на УМБАЛ - Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net