ВИДЕО: Десетина заведения в Русе затварят след въвеждането на "зеления сертификат"

By 08 Ноември 2021 Прочетена 2601 пъти 0

10-ина заведения в Русе затварят след въвеждането на зелените сертификати.

Става дума за обекти, които са членове на местната организация на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите. В други заведения пък, на този етап остават да работят само собствениците, за да се опитат да свият до минимум разходите си.

Заради спад в оборота над 80%, след въвеждането на зелените сертификати, собствениците на някои заведения предпочитат да не работят, тъй като не могат да си плащат дори режийните разходи.

ПЛАТЕНА РЕКЛАМНА ПОЗИЦИЯ


Положението в бранша е отчайващо, сподели пред камерата на телевизия КИС 13 председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.

Вече е в сила мярката 60/40 с 30% спад в оборота спрямо ноември 2019. В този си вид обаче програмата продължава да бъде неработеща за повечето обекти в бранша, смята Красимир Иванчев. Друга мярка предвижда държавата да плаща на служители в бранша излезли в неплатен отпуск.

Заради несигурната работа, продължава иотливът на кадри от бранша. Тези, които напускат, вече са се преквалифицирали, което може да остави без персонал обектите в туризма през следващия летен сезон.

Вижте повече подробности по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Ноември 2021 17:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net