Двустранното споразумение за задграничния филиал на Русенския университет е вече в Молдова /ВИДЕО/

By 18 Февруари 2020 Прочетена 1390 пъти 0

Съвсем скоро Тараклийското държавно висше училище може да стане официално филиал на Русенския университет.

По този начин, ще има достатъчно време, за да се създаде необходимата организация за прием на студенти и още през следващата академична година да започне обучението по различните специалности.

Вече са ясни параметрите на двустранното сътрудничество между България и Молдова за присъединяването на висшето училище в Тараклия към Русенския университет. По него работят от Министерството на образованието, Външно министерство и Президентството, заедно със съответните институции от Молдова.

Споразумението между двете държави вече е пристигнало в Молдова. Очакваме в най-скоро време да получим някакъв знак от там. Нещата определено мога да кажа, че вече са тръгнали. Те са необратими.

заяви ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев


Там ще бъдат открити нови специалности, които ще отговарят на потребностите на бизнеса от кадри. Те ще могат да бъдат променяни, съобразно нуждите. Очаква се, след като Тараклийското висше училище стане филиал на Русенския университет, да бъде обхваната и българската диаспора в Молдова и Украйна.

На пресконференцията днес Академичното ръководство на Русенския университет представи и инициативите, с които висшето училище ще отбележи 75-та годишнина от основаването си. Кулминацията на честванията ще бъдат на 11, 12 и 13 ноември тази година. Очаква се тогава да във висшето училище бъде открита нова учебна зала на бъдещето.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 18 Февруари 2020 15:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net