ВИДЕО: Единият от убийците на Еранухи Пехливанян почина, другият получи доживотен затвор

By 01 Юли 2024

Доживотна присъда без право на замяна получи Гарабед Веринян за убийството на Еранухи Пехливанян в Русе през януари 2022 година.

Решението е на Апелативния съд във Велико Търново, който измени присъдата от 25 години на Русенския окръжен съд. Поради смъртта на съучастника на Гарабед, Михаил Михов, апелативният съд е отменил наказанието му за извършеното престъпление. 

В мотивите си, въззивният съд посочва, че видът на засегнатите правно защитени блага, характера и обема на вредните последици, механизма на извършване на престъплението, проявената престъпна упоритост в поведението на дееца, наред с оценката на всички събрани данни за неговата личност и обществената му опасност, придават изключителност на конкретното престъпно деяние.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Затова съдът намира, че съвкупността от тези факти сочи към извода, че инкриминираното престъпление се отличава с по-висока степен на обществена опасност от други престъпления със сходна правна квалификация, което е основание то да бъде преценено като "изключително тежко".

На тази основа въззивният съд намира, че на подсъдимия Гарабед Веринян следва да се определи наказание "доживотен затвор без замяна".

Поради смъртта на другия подсъдим, Михаил Михов, Апелативният съд отменя наказанието му за извършеното престъпление. Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Понеделник, 01 Юли 2024 18:39