Едва половината правоимащи за хранителна помощ са минали през пункта на БЧК в Русе

By 15 Февруари 2019 Прочетена 1500 пъти 0
По-добре е положението в цялата община, тъй като от повечето кметства вече са отчели раздаването на 100% По-добре е положението в цялата община, тъй като от повечето кметства вече са отчели раздаването на 100% снимка: КИС 13

Едва половината правоимащи са минали през пункта на БЧК в Русе, за да си вземат полагащите им хранителни продукти по програмата на Европейския съюз за подпомагане на нуждаещи се.

По-добре е положението в цялата община, тъй като от повечето кметства вече са отчели раздаването на 100%. От БЧК започвали дори да звънят по училищата, тъй като голяма част от тези, които не са си взели продуктите са родители на ученици, получавали целева помощ за първокласници, които през тази година са във втори клас.

Затова е взето решение, пунктът да остане отворен до края на месеца, за да се изчакат всички онези, които по или друга причина не са разбрали, че са правоимащи по програмата за подпомагане.

След края на кампанията, най-вероятно ще се изготвят нови списъци с правоимащи от Агенция "Социално подпомагане" за извършване на допълнително раздаване на останалите количества хранителни продукти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net