ВИДЕО: Фондът "Граждански инициативи" в Русе заработи, 14 проекта вече са одобрени

By 07 Юли 2021 Прочетена 1448 пъти 0

36 русенци са кандидатствали с проекти за финансиране от фонд "Граждански инициативи" за облагородяване на междублокови пространства.

14 от тях са одобрени, като комисията ще продължи да разглежда подадените заявления до изчерпване на заложения бюджет от 20 000 лева.

Кандидатите трябва да са с постоянен или настоящ адрес в Русе и към датата на заявлението да нямат непогасени задължения към Общината. Те могат да бъдат както физически лица, така и общо събрание на собствениците в режим на етажна собственост.


Целта на създаването на фонда е повишаване на обществената ангажираност на русенци към заобикалящата ги среда и стимулирането им с личен труд да извършват дейности по облагородяване на междублоковите пространства.

След завършване на облагородяването гражданите трябва да представят снимков материал или документи, удостоверяващи изпълнението на инициативата и размера на реално извършените разходи.

За улеснение на гражданите, от Общината предоставят и инструменти, които могат да се използват за реализиране на инициативата.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net