ВИДЕО: Хотели и заведения са притеснени от анонсираните нови COVID ограничения в Русе

By 03 Февруари 2022 Прочетена 1373 пъти 0

Областният щаб за борба с COVID-19 в Русе да преосмисли мярката за ограничаване на капацитета до 50% на обектите от сферата на туризма.

За това настоява председателят на местната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев. Според него допълнителните рестрикции са излишни, тъй като не се наблюдава натиск върху лечебните заведения, въпреки високата заболеваемост.

Дори в момента заведенията са с намален капацитет от 30%, въпреки "зелените сертификати" и спазването на всички противоепидемични мерки, коментира Красимир Иванчев. Според него, допълнителното ограничаване на броя на местата в заведенията е излишно и няма да има ефект.

РЕКЛАМА


Красимир Иванчев коментира и ситуацията, в която попадат фирми, които трябва да връщат с лихвите изплатени европейски помощи за това, че са спрели или ограничили дейността си заради пандемията, тъй като не са използвали парите по предназначение.

Засега в Русе няма фирми от бранша, които да се налага да връщат европейски средства за справяне с икономическите последствия от пандемията.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Февруари 2022 17:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net