Хотелиери и ресторантьори в Русенско се включват в националния протест

By 22 Януари 2020 Прочетена 1404 пъти 0

Хотелиери и ресторантьори в област Русе ще включат в обявения от браншовата асоциация национален символичен протест.

Те настояват правителството да вземе необходимите мерки за изсветляване на бизнеса и повишаване на събираемостта и потреблението.

Символичният протест ще се проведе по места от 25 януари до 2 февруари, като в Русенско се предвижда да се включат стотици обекти. Ако в този срок, правителството не започне разговори с бранша по исканията, от Асоциацията ще пристъпят към ефективни протестни действия.


В декларация от браншовата асоциация са посочени исканията на хотелиерите и ресторантьорите, като сред тях са задължителна регистрация по ДДС на всички фирми в отрасъл туризъм, отмяна на наредбата на НАП за запечатване на заведения като репресивна мярка и персонална отговорност на обслужващия персонал при открита фискална нередност.

Освен това се настоява и за отлагане на взлизането в сила на действието на Наредба 18, която се отнася до софтуера за управление на продажбите в търговските обекти. От Асоциацията настояват и за намаляване на ДДС за храни и напитки на 5% за всички търговски обекти, категоризирани по Закона за туризма. Хотелиерите и ресторантьорите искат и да се регламентира отклонението в оборота до 10% - или т.нар. "бакшиши".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Януари 2020 16:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net