Искрен Веселинов се срещна с посланика на Украйна Микола Балтаджи

By 07 Юни 2017 Прочетена 794 пъти 0
Посланикът на Украйна Микола Балтаджи /вляво/ и народният представител от Русе Искрен Веселинов /вдясно/ Посланикът на Украйна Микола Балтаджи /вляво/ и народният представител от Русе Искрен Веселинов /вдясно/

Народният представител от Русе и председател на Парламентарна комисия за регионално развитие Искрен Веселинов днес се срещна с посланика на Украйна в България Микола Балтаджи.

На срещата е било обсъдено сътрудничеството между българския и украинския бизнес, както и правата и проблемите пред българското малцинство в България.

От срещата е станало ясно още, че един от приоритетите на украинското правителство е изграждането на автомагистрала от Одеса през Букурещ, Русе, София към Гърция. Това означава, че проекта би засягал и проблемния от години път Русе - Бяла - Велико Търново.

Искрен Веселинов съобщи, че по думите на Балтаджи, в момента кабинета на Украйна работи за създаване на лоби за този проект в Европейската комисия, за да може тя да осигури финансирането.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.